Merinovillapannat

Kotimainen mulesingvapaa 100% merinovillapanta on ylellisen pehmoinen, helppohoitoinen sekä ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Merinovillapanta on mukava käyttää, sillä se on todella joustava eikä purista.

Merinovilla on luonnon oma supermateriaali! Merinovillaneulos on neulottu Suomessa Orneuleen tehtaalla Orivedellä mulesingvapaasta merinovillalangasta. Kuitu on peräisin Etelä-Amerikasta, Uruguaysta, jossa lampaat saavat vaeltaa vapaina vuoristoniityillä. Vaihtelevan sään ansiosta lampaiden villasta tulee erityisen kestävää ja pehmeää. Pantojen vegaaninen nahkapaperimerkki valmistetaan Mikkelissä.

Merinovillapanta toimii hiostamatta kevään vaihtelevilla säillä, kesän koleissa aamuissa, syksyn sateissa ja talven paukkupakkasilla. Merinovilla on kosteuttava sitova - mutta ei märältä tuntuva. Merinoon ei tartu hajut, se ei pölyynny eikä rypisty. Kun tarvitset lämpöä, merino lämmittää. Kun tarvitset viilennystä, se hengittää.

Antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi merinovilla ei vaadi konepesua, tuuletus riittää. Merinovilla puhdistaa siis itse itseään. Tarvittaessa pannan voi kuitenkin pestä 30 asteessa villapesuohjelmalla ilman huuhteluainetta ja jotta merinovilla ei venähdä - tasokuivaa. Pienen tahran takia merinovillaa ei aina tarvitse pestä, vaan kuivan tahran (esimerkiksi kuraroiskeen) voi varovasti rapsuttaa irti. Yksittäiseen tahraan voi hieroa myös marseillesaippuaa, antaa sen vaikuttaa hetken ja huuhdella. Pesun jälkeen venyttele kosteaa pantaa kevyesti. Näin kasvatat merinovillan käyttöikää ja pidät sen hyvänä pitkään.


Merinovilla on Öko-Tex®-sertifioitu (standard 100). Tämä tarkoittaa, että se on turvalliseksi testattu ja täysin vapaa haitallisista kemikaaleista. 

10 tuotetta
  • Sivu 1 / 1